Google

Ben iyiyim de, çevrem kötü...

6 Kasım 2013 Çarşamba

Sporun her dalına her türlü teşvik, imkan ve geleceğin sunulduğu bir memlekette, golf gibi zengin züppe sporu için, sırf sporcuları motive olsun diye, "dünyanın en zengin sporcusu" gelince, tek tepki konusu trafiğin tıkanma ihtimali oluyor yani? Sırf duran bir topu uzağa fırlatıp o sırada da içkisini yudumlayarak topu bulması rahat olsun diye daha az ağaç yoluna çıkması için orman katlediliyorsa bu "sporcular" için, her şey normaldir zaten. Beyaz ayakkabıyla çimlere basıp, ayakkabısı hala beyaz kalan adamın ellerinde kan vardır.
Türkiye'nin adı, ünlü bir golfçünün Türkiye'ye gelerek motive ettiği sporcularla duyulsun, reklamımız olsun; tanınalım! Belkide ülkeyi satışa çıkaran, hükümetlerden çok millettir? Neyin reklamı, neyin tanıtımı ve neyin gurur duyma isteğidir yıllardır? Mal mıyız da reklama ihtiyacımız var? "Türkiye'nin stratejik bir konumu var; tüm dünya bizim topraklarımızı istiyor, süper ülkeyiz biz" diye ilkokuldan beri beyni yıkanarak büyüyünce, vatan millet coşkusu milli takım zaferiyle eş oluyor işte.
Golf alanlarının çevreye zararlarını, her konuda yapıldığı gibi, aslında çevreye şu zararları veriyor ama sanıldığının aksine şöyle de yararları var diye, aptalca iyimserleştirmeye bile çalışmadan belirtebiliyorlar. "Elit insan sporu" olduğu için kimse ses çıkaramıyor, görgüsüz fakir gibi görünecek diye sanırım. Ya da köprüde trafik felç olmadığı için kimsenin muhalefet edesi gelmedi. İlla bir şey dayanacak sonuna kadar değil mi?!
http://www.golfkulubu.com/turkey_golf_ve_cevre_sf2-26.html
1-Yerin üstündeki sularının, böcek ilaçları, gübre ve diğer enfekte eden maddeler ile kirletilmesi,
2-Sahil şeritlerinin aşınmasıyla dere, çay sularının kalitesinin azalması,
3-Çok miktarda suyun golf tesislerinin sulama işlerinde harcanması,
4-Doğal alanların bozulması ve kaybı,
5-Kimyevi maddelere temas etmek ve uygulamaktan ötürü sağlık riskleri oluşması.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yandex.Metrica